Füme Somonlu Egg Benedict

Kahvaltı İçin Farklı Yumurta Tarifi

Amerikan kahvaltı ve İngiliz kahvaltı geleneklerinin farklı bir lezzetle bir araya geldiği Füme Somonlu Egg Benedict tarifi ile sadece lüks restoranlarda ve hatta yurtdışında deneyimleyebileceğiniz bu tadı evlerde de yapabiliriz. 

Aslında İngiliz çöreğini kendi mutfaklarımızda oldukça kolay bir şekilde sürekli yapıyoruz. Üzerine Hollandez sos, füme somon ve yumurta eklediğimizde bu çöreğin farklı ve bambaşka bir halini görüyoruz. 

Sabah kahvaltısında füme somon denemek için henüz hazır değilseniz bu tarifi hindi füme ile de deneyebilirsiniz. Tat olarak aynı olacaktır. 

Hem kahvaltıya gelen misafirlerinizi etkilemek hem de kendinize küçük bir kaçamak hazırlamak isterseniz bu tarifi mutlaka deneyin.

Malzemeler

4 dilim somon füme ya da hindi füme 

1 avokado, ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış, soyulmuş ve dilimlenmiş

Servis için 2 adet poşe yumurta

Çörek için;

225 gram un (yaklaşık 1 su bardağı+ 2/3 su bardağı)

25 gram tereyağı (yaklaşık 2 yemek kaşığı)

150 gram süt (yaklaşık 1/2 su bardağı+ 3 yemek kaşığı)

1 çimdik tuz

Hollandez sos için;

3 büyük yumurta sarısı

1 1/2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Bir tutam acı biber, isteğe bağlı

1/4 çay kaşığı tuz

1 su bardağı eritilmiş tuzsuz tereyağı 

Lüks Restoranlardan Evinize Gelen Kahvaltılık Egg Benedict Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kahvaltılık Egg Benedict yumurtasının tabanı olacak çöreği hazırlayıp kenara alalım. Klasik poğaça yapımı gibi bir kenarda un, yağ ve tuz ile hazırlayarak yoğurduğumuz hamuru, merdaneyle açıp su bardağı yardımıyla yuvarlak olarak kestikten sonra üzerine süt sürüp 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Minik yuvarlak çörekler fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve ikiye ayırın.
  • Hollandez sosu yapmak için yumurta sarısı, limon suyu, kırmızı biber ve tuzu mikser yardımıyla uçuk sarı bir renk alana kadar, yaklaşık 30-60 saniye karıştırın. Mikser çalışırken, eritilmiş tereyağını yavaşça ekleyin.
  • Sos ve çörekler hazırlandıktan sonra iki yumurtayı ister poşe olarak pişirin isterseniz kayısı kıvamında haşlayın. 
  • İkiye bölünen çörekler üzerine; somon ya da hindi fümeyi, ince dilimlenmiş avokadoyu ve hollandez sosu ekleyin. En sonra üzerine yumurtayı ekleyin. Dilerseniz pulbiber ya da karabiberle tatlandırabilirsiniz.

Restoranlarda lüks olarak yiyebileceğiniz ama biraz uğraşla evinizde de yapabileceğiniz bu tarifi denerseniz yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bidolu Kahvaltı
Mesaj Gönder